Mama, Papa and Kasih's Fotopages

By: fadilla ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Jan-2008 02:34 Email | Share | | Bookmark
A'Famosa - Day 2

 
 
 
View all 75 photos...
Day 2 kat A'Famosa...kami bangun jer tido terus jenguk swimming pool yg 'cute' tu..lagi2 Acih..fuh..dah tecegat ngn papa dier kat tepi tu... jadinyer...mmg kasih ler org pertama yg terjun dalam tu.... dan org terakhir yg keluar dari situ..huhu...
Tak buat aper2 sangat..just lepak2 sebelum check-out.. yerlah lama x jumpa..byk arr citer... pastu dah check-out gi lah kat 'perkarangan' SAFARI...heheh.. nak masuk mahal siott pastu meen x leh stay lama.. mai plak dah pegi dah last week.... so ktorang decide lepak2 kat elephant tu jer.. snap2 sikit gambo..pastu terus gi lunch..
Lunch plak kat kedai tul2 selepas petronas nak ke tol alor gajah tu..heheh... sumer mkn nasi campur..ngn siput sedut..


-swim like a pro yer acih..huhuuu..

-syasya pon dh panggil kasih nie 'acih pelok'...huahah..mmg kaki pelok!!

-me and my little monster!!! huahahah

-happy nyer kiter..kan acih kan kan kan?-

saper pandai angkat tangan?!!!

alamakkk ini 2 org budak aaarr..manyak hover tau.. org suruh angkat tangan..tp dorang siap bangun..


Saturday, 5-Jan-2008 09:56 Email | Share | | Bookmark
A'Famosa - Day 1

 
 
 
View all 82 photos...
InsyaAllah azam 2008 ialah tahun holiday family Acih... (tu kira azam ker?)..heheh... filla nie mmg hantu bejalan..ckp jer gi mana..laju jerrrr..huhahaha..tp disebabkan 'pakcik' tu menjadi batu penghalang niat murni ku ini... tepaksa lah disekat2 gak agenda tu...
This time gi A'Famosa Melaka (kampung den!!! ) kek Alor Gajah tu haa jer.. mcm tak cayo yg area kek kampung den tu dah maju jaya...heheh... den ni derhakoo... balik kampung den langkah yo.. x do pon nak nyinggah..huhu...
Gathering kali nie dengan my old good friends dari UiTM lagi (Mai, Ayue, Filla, Meen)... nie ler dia teman serumah..teman secourse, teman segaduh..(hehe ada ker?), teman buat jahat...teman buat baik..dan segala teman yg ada di muka bumi nie lah... Yang penting lama bangat kenal... dari se'cute' badan.... huhahaha (jgn marah ok)..sampai memasing dah ada anak... lama gak eh??? kawin sama..buat anak pon sesama..hehe.. ... dan yang join gak lepak bungalow ni Yatie & family
Day 1 - sampai jer (biasalah..fillanie org first sampai....) terawal..heheh.. pastu ktorang sesama check-in kat villa/bungalow... (mai thnx sbb dpt voucher harga gempakssss!!).. merasa aku dok umah bungalow yg harga meletops kebabomm tu.. .
-pastu petang tu bibik mai dah siap2 nak goreng roti telo...and budak2 dah excited nak mandi-manda kat swimming pool... memandang kan sumer dah terjun..den arr jadik tukang amik gambo.. (boleh ler gambo yg den amik tu...huhahahha..den main belasah jek)...
-time den dah beria-ia salin baju nak terjun.. sekali hujan!! x sompek den nak terjun..sabo jer..hujan memainkan den.. kejap slow kejap lebat...sampai ke maghrib..den jer yg kering x basah... pastu bapaks tibai main kad... game 'FOCUS'...
-malamnyer celebrate b'day Darwish.. Darwish nyer apak tu adik badik kembar ngn Ayue nyer husband... tp Acih, Syasya, Aisy sumer nak merasa gak blow the candles.. boley?? melalak2 berebut2 Acih ngn si bday boy... MALU AKU SELAKU MAK DISITU!!! huhuhu...
-pastu makan2 bibik masak... tengah malam... ayu+hubby....mai+hubby...filla+radie... kami plak blasah main kad...huahhahah.... (PEMENANG MINDA PALING KURANG DAYA INGATAN...MAI+FILLA+AYUE...tp owang pompuan mmg slow sikit arrr...hehehe!!!)..
Okay jom tgk2 gambar sikit...


*macam-macam kasih*

*kasih tengah action amik gambo mama*


AISY IMAN


sama tak muker depa nie????

ini lah anakku kasih aleeya kalo nangis..... kalo happy syok jer..sekali dia nangis.. kucing pon leh masuk dlm mulut tu..

love this pic gak!!


Sunday, 30-Dec-2007 05:34 Email | Share | | Bookmark
AQUARIA KLCC

 
 
 
View all 84 photos...
Weekend aritu we decided to spend our time with the kids kat Aquaria... this is our first time actually.. tp sebenarnya lebih kepada budak2.. coz whatever can make our kids happy we're happy too.. eh semenjak dua menjak nie.. emotional plak mak acih nie..hahaha... tahlah.. still remember the time when i was 'young'..my mom never disappoint me.. when i said i wanted to have pizza... the next day tu jugak mama bawak pegi.. now i know how it feels to be a mama..
mcm kasih yg dah beso nie... when i promise to bring her somewhere.. even gi kedai runcit kat umah pon..dia mesti loncat2 jerit2... YEAY YEAY.. hahah.. mcm contoh:

mama: Acih, no ice cream...acih batuk!!!
Acih: ok mama...acih batuk..ice cream No!!
mama: good girl.. habis Acih nak beli ape??
Acih: Acih nak popok jeeee... ice cream no!!
mama: ok...gud girl
Acih: mama bayar luuuuu..
mama: ok!!

Bestnyer dah boleh beborak2 ngan acih..heheheh..


(lom siap lagi upload gambo.... nanti sambung pagi ni ada assembly plak!!)


nakkkk???

us



kalo ler ikan betul camnie...alangkah cutenyer...


Saturday, 29-Dec-2007 08:09 Email | Share | | Bookmark
NEXT TOP MODEL..

 
 
 
View all 18 photos...
Dah lamer x der entry about my larling Acih nie.. kali ni entry ni mama buat khas utk my feberet girl Kasih Aleeya yg membesar bagai johan!!! huahaha...
Kasih lah buah hati mama mcm iklan wardina tu.. Alhamdulilah acih membesar mcm kanak2 lain yg sebaya dgn dia.. dgn karakter2 dia yg mencuit hati.. heheh... Kasih nie filla tengok mmg loving abis.. dia suker sgt meleser2 mcm kucing miang..huhahaha.. tp kekadang dia kasar..disebabkan sifat semulajadi dia yg suker sgt sayang org.. tp suka sgt paksa2 org yg tak nak sayang dia..
Kasih tak suka karakter2 katun yg pompuan2.. dia lagik suker ultraman 3, spiderman, cicak man..dan segala man2 yg ada di muka bumi ini..heheheh..

Perkembangan Acih:
* suka tiru gaya ultraman..golek2 kat lantai.. dan yg paling latest cicakman.. lari2 pastu melekat kat dinding..huahahahha..
* sgt x kisah ngn org.. lagi2 yang dia kenal.. dia sanggup ikut kemana jer... x der mak ngn apak dier pon dia no hal...
* tiap2 hari nak makan ice cream... selagi x dpt... mmg dia konpem jerittt...
* kalo nak tido suker belek2 muker mama.. tarik idung, tarik bulu mata... cubit2 sana sini..
* suka buat cakap mcm baby... blalbalaklugbluekk..
* sekarang dah try nk buat ayat panjang2..tp tonggang tebalik kengkadang.. contoh: mama..byk bird nyee.. mama byk kete nyeee..jengg... (jeng=jam)..hehe..
* ari tu tetiba dia tanya.. 'mama ni apa?' (dia tunjuk kening).. mama pon ckp.. 'ni kening'.. dia jawab..'bukan... tu pusat'.. huahahah... boley?? pastu mama ajar ckp kening.. dia still kata tu 'kenanggg'.. ikut suker arr Acih...
*acih dah start join taska kat nursery dia..smlm dpt uniform..cikgu kata selama nie kasih salu duduk kat hujung2 kelas nak blaja sama.. tp dia sedar dia lom cukup umur..huahahaha..

tah lah..byk lagi arr pe'el acih..mama pon dah lupa.. jom saksikan begaya...




hheheh... sakitt jer ati biler dia start wat muker camnie... lagi kalo owang suh buat aper2 dia tak moh buat....


papa nge'test' camera...

(after editing - my screensaver now..i'm lovin it..hehehe..


Sunday, 23-Dec-2007 08:25 Email | Share | | Bookmark
HAPPY 3RD BIRTHDAY IEKY!!!!

baru sampai..
bagak giler..
kasi setting dulu rambut..
View all 59 photos...
Best sungguh celebrate b'day ieky kat KL Bird Park... Teruja sungguh kami nak gi tgk birdsss... so hari yg dinantikan pon tiba.. nak gak tgk reaction kasih masa tgk bird nanti... konpem Acih excited giler... hehehehe...
Sekali rupa-rupanyer meleset sungguh fikiran mama acih nie.. Acih takut giler okk...huahahah..mana taknyer... beso giler bird.. dok betenggek lekk jer kat tepi restaurant tu.. udah ler kene dokong jer Acih.. fuh... bepeluh ketiak mama acih...huhuuuuu...
Program pon best... sampai lepak...tgk pemandangan bird dari restaurant tu... pastu ada tour sekalik ngan org dari bird park Pn. Suraya... disebabkan papa dok kendong kamera..mama kene ler dokong Acih... bayangkan sebesar2 bird park tu kene dokong acih.. acih dok takut jerrr... 'MAMA ACIH TAKOTT.. BIRD DATANG..TAKOTTT'.. buley???.. erghhhh tekanan makkk..
Pastu ada Bird Show... kat sini ler dpt tgk burung kakak tua naik beskal..heheh..so comey... hahahah... pastu ada eagle bagai... perghhh lawa giler...
Pastu balik restaurant mamammmmmm....


kepala burung mana yg menjadik idaman...heheh..

cantik sungguhkan?? tepegun japppp...

happy birthday ieky!! big boy oledy haaaa?..heheh...


ramai tul calon menantu mama fillanie... auwwwwwww...

disebabkan papa lagi excited amik gambo bird.. so byk lah gambo bird..tp yg nie lawa..pandai dorang beratur amik gambo...hueheheheh


alaaaaa hai..manjer tu bird nie...mcm acih gak..hehe..

ngan gang2 papa & mama...


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net