Mama, Papa and Kasih's Fotopages

By: fadilla ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 23-Feb-2008 02:05 Email | Share | | Bookmark
Jom Rock Climbing @ Xtreme Park Shah Alam...

besar gak tempat nie
jom pakai menatang nieh
kasih lek jap eh
View all 35 photos...
Ni lah first time aku gi rock climbing in my life.. tp the experience...whoaaa... hahah.. mmg kelaka giler... memula tu segan giler nak climb...sbb org ramai giler.. so buat bodoh jer..ajak my friend a.k.a. my team mate masa x-rel dulu.. Anny.. biler dia sampai sesama ler try..tp aku jalan dulu..

Heheheh..malu gilerrr... climb sampai setengah wall jer? suku kot?..sbb fyi aku ni ada penyakit gayat yg melampau..huahhahah... pastu x leh nak buat..turun balik... pastu Anny sambung buat..dia pon gayat gak kata dia..tp masa dia climb dia x pandang bawah.. and finally she made it.. sampai kat atas sekali..huhu... aku lak berazam nak cecah gak tangan aku kat atas sekali!!!!!

2nd round dah maghrib..tp lps maghrib tu sambung balik..nak gak try...kalo tak aku nyesal seumur hidup saper nak tolong.. hahhah.. that's me actually.. takut2 letak tepi kejap..janji aku buat!.. sampai ler kat atas sekali.. lutut dah teketar2...huahhahah.. tp feel proud gak sbb i can challenge myself.. lantak ler owang nak kutuk aku belagak..janji aku bangga sbb penakut2 aku tp lepas gak..kuakakak... bagi sesaper yg ada penyakit gayat..tau ler aper prasaan dier..hehehe..
k... jom climb lagik??!!


-xtreme park shah alam

-Anny ko dah ready ker? heheh.. aku gigil nieh

-eh acih pelok auntie anny???? lepak dulu....

-first time rasa menggigil gak.. sbb gue ada sawan gayat..huhu... kuakakkaka..

-ala2 panik sikit time nieh..tp kewl dulu..hehe

-Anny lek jer ko kat atas dah?.. ko mmg sumber inspirasi aku tul arrr!!

-2nd time nak gak buat sampai atas.. finally berjaya gak..hehe

-mcm cicak...lek jer acih tgk dari bawah...hehe

-safely landed......


Friday, 8-Feb-2008 05:05 Email | Share | | Bookmark
Jelingan Manjaaaa.......bersama Abg Nuar!!!!

 
 
 
View all 13 photos...
Kali nie gambo majlis pertunangan adik lelaki kepada our friend k.nana yg gi bandung aritu... sangat suker okeh..majlis yg cantik... warna2 yang lembut.... waduh2.. aku dah ler tak bawak baju sbb laki tak bagi ngekor dia nak buat keje..tp mak biasalahhh...mana leh dok wumah... bontot mak panas...mak nak ikuttttttt.....huahhahahaha..
Yang bestnyer...sbb dpt jumpa Abang Anuar Zain gitew..hahahah..salu gak nampak sbb abg Nuar ni kan dok Shah Alam..and dia suker melepak di kedai mamak yg kami pon suker lepak..kalo dah nama Shah Alam.. konpem ada kaitan ngn kawan2..huhu.. janji aku hover dpt amik gambo ngn dier..
Paling tak tahan time balik dpt salam...dah salam aku lak request nak kiss pipi...makkkk..ampun..kuakkakakh... budus giler!! malu dow..tp nak wat camner..dah suker..(oopss silap..bkn kiss pipi..laga2 pipi jek...hehe)hahah..radie siap sound.. ni ada yg kene panah petir nie..hahah..petir pon petir laaa pa.. x per..sekali jek....kuakakakka...


membelek cincin...

cincin disarung...

cincin dijari...

bakal pengantin...

cantik sungguh lerrrrr pompuan nieh..hahaha...

huhu...amik kesempatan tul aku nieh....

Bleh retak tengkorak aku tgk LELAKI INI......phewwwww...

sekian dulu...(kepoh tul muker aku tuh)...hahaahahh...


Friday, 1-Feb-2008 10:39 Email | Share | | Bookmark
ADA APA DENGAN BANDUNG? (PART II)

asik acih pelok ieky nie camno?
mommies & kids
oloooloo..
View all 122 photos...
Ya bapak2 ibu2...ini udah part II kami di bandung... aku cinta ama bandung... hehehe.. walopon kerap macet=jln jam...tp itu selalunyer bila tiba hari liburan=weekend.... hehehe... di bandung selalu macet...tp driver2 nyer... cekep bangat deh!! pak supir kami Pak Ratno pon hebat dong... jarang sekali accident..sbb sumuanya tolak ansur..bkn mcm di KL ..sumer nak menang jek.. (pergh harus aku kene buang negara nieh!!!)heheheh...
Lagi di bandung..2 malam kami dinnernya di The Stone Cafe.. mmg happening deh... lokasinya di Dago Hill... restaurant mewah kalo di bandung...sejuk gilos..(kami kaya sbb duit juta2 rp)..kakakkahh..dgn live bandnyer...apa lagi..request arrr lagu Dewa.. Dewi..dewi aku mohon...beri kesempatan..tuk aku bisa menebus..dosaku kepadamu.... chewahhh...hihiikkk
tiap hari juga shopping...shopping and shopping..hehe..bapak2 temanin anak2..ibuk2 nyopping dong!! yang benar??? ya iyalahh... paginya kami ke Tangkuban Perahu (tul ker spell?) kawah air panas tu.. tp sayang deh... ujannya deras bangat.. gak bisa keluar dari mobil... jadinya kami terusan duduk di dalam mobil..gak ada rezki kali?.. gak apa2.. bisa ke bandung lagi nanti..heheheh.. pulang dari tengkuban perahu kami terus ke PASAR BARU... toko besar di bandung nieh.. jualan segala kerudung.. kebaya dll... dapat gue belikan utk keluarga sekalian di malesia...
udah di pasar baru kami terus shopping lagi dan lagi... udahnya capek bangat deh..gue mau di urutin..nyinggah di roger's spa.. krennn bangat... udah dilulur..diurut bagai..kami ke Stone Cafe again.. hahah... Abg Remy mau cobain spa rogers..jadinya dia nyusul kemudian ajaaaa... kami udah di Stone.. sekalinya terliat dia naikin speda=motosikal...kakakakhhhh.. naik speda sama ojek=tukang bawak speda!!! kakakakhhhh...comel gilos!!! ..kalo makk x dapek..takut naik speda sama ojek..gak sampei2..dirogolin nanti!!! kakakkahhh


kami di puncak nikmati jagung bakar... enak bangat!!!..

ini buktinya dong.... mmg enak bangat... muka gue pon udah jadik lain nih....huhahaha...

sejuk bangat di puncak... acih pandai bangat posing nya sekarang... pening gue!!

di Pasar Baru..semuanya ada... mau kerudung?mau alas meja? mau sarung bantal? yg obral juga banyak (obral=offer price)...heheh.. pilih aja ibuk2....

lunch time...bagus tempatnya.. pak ratno yg rekemen... tangkap saja ikan nya..teruss digoreng..makanan sunda!!

my sweetie dua ekor nie...

The Stone Cafe @ Dago Hill... gempakss..gambo plak blur..hehe

@ our homestay..sumer tak mandi lagi.. we're leaving..huhu... i love bandung!!

airport bandung... bye bandung... gonna miss bandung.. we'll be back!! uwaaaaaa...


Wednesday, 30-Jan-2008 05:59 Email | Share | | Bookmark
ADA APA DENGAN BANDUNG? (PART 1)

acih and ieky
cutenyer ieky
aeroplane becaaa..
View all 132 photos...
Huahhah.. setibanya kami di airport bandung..sudah ada supir yg nungguin... naik jer innova yg kami sewa tu... maka terdengarlah Pak Ratno bicara... gimana? aircondnya nyaman gak?.. fuh..aku yg mmg dari dulu minat giler sinetron/lagu2 indon sumer lah.. menggeletik arr nak ckp gak.. heheheh..
Terus ajak Pak Ratno gi survey one place nie before kami ke Homestay yg dah booked tu.. sajer nak try tgk2 tmpt lain dulu.. pastu mcm x baper best..so terus jer ke Homestay kat Jalan Dago..
yaaa Ibuk2...bapak2... mmg nyaman dong kota bandung..makanannya sih..yang biasa2 aja.. tp udaranya nyaman... enak!! kapan mau kebandung?.. selama kami di Bandung.. keluarnya pagi2... pulangnya malammmm... dingin deh...

tp yang pastinya...yang paling gue suka di bandung.... TAMAN SAFARI... waduhhhh... krennn bangat!! bayangkan looo... binatang2 cuman di luar mobil ajaa... kalau yg jinak2 gue gak apa2...tp ini pak rimau deh... pak singa pon rameiiiii...hehehe... yg paling kami gak boleh lupain... bila...pak singa datang menjengah di cermin mobil kami..ya ampun!.. pak singa leh selamber dog jer gi langgar side mirror.. begegar deh mobilnya...apa lagi..tekan minyak arr...hehehe.. *best*best*best* sebab aku kan pencinta haiwan...huhukkkkkk...hehehe..

Pak supir kami iaitu Pak Ratno juga bagus bangat orangnya.. yang paling gue suka tentang Pak Ratno.. dia mmg penyayang sama budak2... liat aja gambar2 nya... jadi, kepada sesiapa yg mau ke bandung.. boleh mintak sama gue kontek nya si pak ratno..gue gak dapat apa2 komisennn... cuman gue kasian sama pak ratno... iyaaa...orang di bandung bukan semewah kita di malaysia...sikit2 pake tips.. oopss asik terngiang2 lagu DEWA.. "duhai kekasihkuuuu...cintaku tertinggal di bandungggg.... haruskah ku kembaliiiii".. heheh..mak asik nyanyi laguuuu tu jer masa kat bandung..boley???..huhahahaha..

Lagi yang gue ga boleh lupain... pengalaman gue di spa Roger's di bandung.. ya ampun... nyamennn bangat.. di urutin gue... kuakakka... ya harganya juga murah... gue kaya dong..duitnya juta2 gitew..kukakakak.. cuman tambah 25,000.00 bersamaan 8 hengget.. gue bisa masuk VIP room..kuakakak.. sudah diurut..gue di lulur bagai...wahhh..malu bangat nie.. kayak ikan dugong dehh.. sudah diurutin..di bagi minum lagiii... ice lemon tea sambil duduk di tepi bath tub... dengan lampu yang samar2 gitew..kuakakk...*best*best*... selembut sutra deh kulitnya....

malas plak nak story-mory...i think pic can tell??? happy viewing!!



udah nyampeiiii di kota bandung ya ibuk2 bapak2....

cemana? leh layan tak nasi padang nie? gue..arghhh..dah lapo..telan jek..not bad!!

radie loves this shot.. i like gakk..

ada tak gaya mcm mak penyayang..huhahahah... mak tiri ada ler..tu sumer gambo penipuan!!

kami di puncak, bandung, indonesia (heheh detail aku gi tau nieh)

ieky and acih..loving couple di bandung.. asik gaduh jek..letih mak..hahah..berebut jek keje nyer..

manja tul rimau bintang niekan..eiii..comel tul..suker nyer aku tgk.. ekor dier beso giler..tp tido mcm pemalas!!!

ni rasanyer tgh tido2 menipu nie..sekali dier terekam..arwah babe!!.. eii rasa nak gomol2 jek menatang nieh..(aku ni pencinta hidupan liar okeh..sbb tu lagik byk aku upload menatang darik org!!)

lion nie tgh rehat2kan badan....
*nantikan ada apa di bandung part II...hehehehe...more pics will be uploaded soon..(ikut mood kerajinan makk yerrr)


Tuesday, 29-Jan-2008 11:00 Email | Share | | Bookmark
i'm off to bandung.......(30 Jan till 3 Februari 2008)

so enjoy all the pics and new entries tu... doakan aku+acih+radie samat pegi and balik... wuhooo..bestnyer...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net