Mama, Papa and Kasih's Fotopages

By: fadilla ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Saturday, 28-Jul-2007 04:17 Email | Share | | Bookmark
wedding @ cheras & meeting jujue & raiyan akid!!!

 
 
 
View all 32 photos...
this week nyer acara ialah attended radie's cousin nyer wedding kat cheras... so ramai ler ahli family bekumpul kat sini.... yg bestnyer my parents pon invited gak.. so leh ler depa jmpa kasih aleeya... yg best lagik... my niece pon ada....dhia jazlina... heheh... x penah nak pon ngan mama filla nie..tp that day..nak pulak!!!! heheheh...

petang tu gi lepak ngan zz kat dynasty hotel... jumpa mommy Raiyan Akid....Jujue tu mak dier... heheh... konvo kat PWTC... congrats yer jujue... tp kejap jer lepaks sbb Akid ngamuk!!! last2 aku ngan zz plak yg lama melepak!!! hantam jerlah....


kasih pakai glove beskal mama...(heheh..jgn men2..mama dah mcm pro jek..heheh)

ni lak aksi kasih...sifu dia saper lagi kalo bab ngarut nie..papa lah...jadi hantu.. oowoorgghhrhhh.. heheh..ngan mata putih tgn kene gitew lah..heheheh..eiii TAKOOOTT...

sama tak?? ni lah my niece Dhia Jazlina.. melekat ngan mama dia jer..ni pon nasib jerk dpt nieh!!tp ramai cakap muka kami mcm sama!!!hehehe

ke dgn budak kecik nie lagi sama????huhuhuuuuuu..my bambam....

me-kasih, zizie-fenriz, jujue-akid & jujue's sister...


Monday, 16-Jul-2007 01:39 Email | Share | | Bookmark
ATUK'S-ZAHRAA'S-TWINS' (AFIQ & AQIF) Birthday Parties.....

jumaat malam
kasih gi umah atuk amid
sbb nk celebrate bday atuk
View all 73 photos...
Lama gak mama x update FP nie.. not in the mood lah kasih!!...Nak cerita apa pon mama dah x der modal...boley???..heheh.. tapi kasih aleeya dah besar sgt dah skrg nie... mcm magic plak.. tetiba je tgk 'eh, anak aku dah jadik anak dara?'..
Friday nite - mlm we celebrated atuk hamid's birthday.. simple2.. makan laksa, we bought satay samuri, ada cake... tp budak2 nie yg lebih..heheh..
Sunday - went to zahraa's birthday bash at Gombak then terus gi Sec. 13, Shah Alam to celebrate the twins birthday plak...heheh.. (Afiq and Aqif)...
Kasih plak in gud mood... mcm tu lahhh... tp masa memula sampai tu ngam2 dia bangun tido..aper lagi.. garau ler suara dia.. pastu masam jek..hehe..

Kasih nyer progress now:
1. yang filla pasan, dia shy2 cat lah skrg nie.. hehe.. dpn org very quiet..main sorang2 jer.. ssh giler nak dgr suara beso dia tu...
2. suka main 'tipu yehhh'... hehe.. tiap kali balik from nursery.. dah sampai level 13 (umah).. keluar jer dari lif, kasih mesti buat2 tanya 'uma na??" (rumah mana?) pastu dia naikkan mata ke atas.. kelip2..belakon konon2 tak tau ler tu.. mama tepaksa melayan belakon gak..(auww poyo tul..nsb x der org tgk..kalo ada confirm org kata aku gila..).. pastu dia lari gi kat grill 'ni umaaaaa'..hehe..mama pon lari gak arrr.. pastu ckp 'kasih tipu yeee' nanti kasih mesti ikut gak 'tipu yeeee' siap ngan jari telunjuk skalik..hehe
3. suka buat kening kerut kalo x puas ati.. 'ama niee'.. (mama nieee).. or 'apa niee'..(papa nie), lantak lerrr.. budak hangin satu badan nie...
4. takut giler ngan cat... naper ek?? tp kalo tgk tv mcm suka je cat.. biler jumpa.. nak lalu sblh pon 'takooott, takooott'..
5. biler x nk tkr pampers, mama sebut 'kang ulat gigit'.. nanti dia buat mcm ulat guna jari tlunjuk dier..heheh (tp hampeh.. TETAP X NAK tkr pampers...
6. nak mandi skrg senang jer.. mama belikan shampoo johnson's kot.. yg kaler biru liquid dia tu.. now, kalo nk mandi sebut jer..'kasih nak mandi? pakai sabun BLUEEEEE...WANGIIII'.. hehe confirm dia nk punyer!!!
7. kasih byk khayal skrg.. dukung bantal peluk dia.. buat2 ler tu baby.. pastu jug plastik, cup2 plastik,, kang dia dok main tuang2 ler konon.. pastu bagi papa minum.. 'papa, num airrr'.. biler papa acah2 minum.. dia ketawa lah bahak2.. (konon2 papa pon belakon mcm dia..so dia rasa funny kot?)
8. pagi2 nk gi nursery...keluar je lif umah kat Ground floor tu.. kasih ckp kat papa 'papa, alam' (papa salam).. lps dah slm radie, dah kiss2, dia suh mama.. 'mama lak'..hehe..
9. kalo dia dah bekenan aper2..or benda yg dia kenan tu ada kat tgn org lain.. dia mesti kerut2 kening.. pastu amik tgn mama nie, tnjuk kat benda yg dia nak tu.. nanti check-it-out (muka kasih kalo kerut!!)..
10. pandai dah korek tinga dia sendiri.. lps korek dia tgk..kalo kuning, dia mesti 'eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii'.. heheh.. pengotor okkkk!!!


epi bday atuk amid!!!

mcm ni arr muka kasih kalo belakon 'eh umah acih ana??'..'ana? ana? ana?'.. hehehe..

epi bday zahraaaaaa!! best arrr makan umah auntie!!

epi bday afiq and aqif!! sama kan kan kan???...

posing jgn x posing okkkk

my baby kasih aleeya yg leh tahan loratttt..

haaa..ni lah kesudahannyerrr...kene tegur ngan papa sbb wat prangai..cengeng plak dier...


Friday, 13-Jul-2007 02:41 Email | Share | | Bookmark
Mama...why KASIH ALEEYA????

sbb dah kene tagged ngan mommy shikin.. so filla nak citer lah cemana leh dapat nama Kasih Aleeya.... Actually masa preggy dulu, i really love to watch indo nyer drama bersiri... heheh..till now okkk!! i dont know y, love the language, love the people..(cantikkk bangat!!).. love their names... very unique...
masa tu dok pikir..x moh ler letak nama yg panjang2 sgt sampai tegeliat lidah nak nyebut..i want it to be simple..unik, easy to call, ada meaning... nama 'aleeya=yang tinggi' tu mmg filla bekenan dah lama dah.. so dok pikir aper nak letak kat depan nama 'aleeya' tu.. maka nyer.. filla gamble nak letak nama 'KASIH'...(kasih yang tinggi...hehe..yg kelakar nyer x tinggi pon??kasih yg kemetot aderlah!!) (masa tu..nama KASIH tak byk lagi didengar kat sana sini..tp skrg ni..ya ampun!! asik kuar dlm drama2 tv jer.. 'suci kasih arr..' aper kasih arr...!!)...hehehe.. x kisah...janji Kasih Aleeya is the only one.. and she's mine... she's everything to me, nobody can take her away from me, no one can touch her, talking bad bout her.. i'll kill 'em!!!! oopss.. tergarang plaks!!


Friday, 29-Jun-2007 06:53 Email | Share | | Bookmark
MARI MANDI-MANDA NGAN KASIH!!!

 
 
Dah takder gambo dah mama nak upload..asik low batt jerk camera cikai nie..huh!! nyampah tul..biler ada jer pose2 maut kasih..mama x leh nak capture that moment.. asik x dek batt jerk.. ni yg kene aim beli digi cam canggih sikit nie...kopak makkk!!..
so masa ada jer batt... mama tgh goreng cekodok...papa plak 'diarahkan' suh gi mandikan kasih...papa biasalah kan..biler mandi tu rajinj je nak melayan kasih... pastu ni lah yg jadi kat kasih.. tegezut mama biler pi jenguk depa ni kat bilik ayak!!.. hawat lagu tu kasih??... kasih dah beso gedebap pon tp mesti nak carik baldi..sbb dia nak masuk dlm tu..pasni mama kene pi carik baldi beso sikit lah...arghhh...


-kasih dieksploitasi ngan papa ker nie?? siap kene ooopss lagi ngan papa nie!!!-


Sunday, 24-Jun-2007 06:17 Email | Share | | Bookmark
AKTIFKAN DIRIMU.....

eh..mama pon naik gak?
dah beso dah anak papa nie
main jongkang-jongket
View all 67 photos...
Haaa..mmg cuba nak try mengaktifkan diriku...heheh.. yerlah kasih pon dah ada kat umah sekarang nie..so excited lah mama dia nie.. .. tp baru nak best jer..kasih demam ler plaks!! .. biler demam biasalah kan..ngada to the max ler.. rengek2..'sakit pala'...'kit pala'... boley??? kene ler papa dia picit.. sbb time demam dia ngada ngan papa jer.. mama tesentuh jer dia.. uishhh ngamuk!.. lps milk pon botol x leh mama amik..mengamuk..papa jer boleh... (ini dah mmg confirm anak papa)!!!.. x perlah kasih..ikut suker lah...

-occation 1.... gi playground kat tmn tasik permaisuri kat cheras... ngan atuk, wan, mama & papa..tp bad mood skit lahhh.... main buai pon muka tensen jer...tp suh turun tak moh....

-occation 2.... gi mkn2 ngan zz & family kat Kunang-kunang Gombak.. tempat mmg cantiksss.. mkn pon not bad..sedap gak..tp radie nyer chicken chop masin ler plak..nasib ler awak pa...hehe..mmg dah lama giler tak jumpa zz, auntie, sam & my dear fenriz.. Fenriz dah tinggi ok..mcm sebaya jer ngan kasih...anak ku itew mmg kemetot sikit..ikut mama ler tuh...heheh.. tp kasih ngan fenriz pon enjoy..lari sana-sini... gambo kat atas ni ialah gambo pompuan2 yg x berapa betol sgt... kuakakaka.. layaaan jer lah zz ek?...heheh ...

-yang ni plak gambo fenriz & kasih aleeya...try2 nak kamcing ler konon..heheh..alamak fenriz.. x macho ler isap susu plak..heheh..paling tak tahan gambo yg naik motor...wahhhh... dah mintak permission auntie ker lom ni ajak kasih naik moto??? hehehe... kemain lagik dier...kuakakka...

-gambo ni aksi2 kasih...gambo fenriz pon ada gitew!!!

-Occation 3... Happy Birthday Damia!!! yang ke 2 tahun... semoga menjadi anak yg solehah.. kesayangan papa&mama.... !!!! meen, thanks for inviting us... b'day present for damia nanti ek..bleh plak tetinggal...hehehe..best bejumpa ngan old friends... walopon mai tepaksa balik awal...huhu... kejap jer jmpa... gambo pon x sempat nak snap!!!

-dicilok from mai nyer fp...hehe..thanks mai yerk..thanks zaimi yerk...ni gambo kasih wif birthday girl Damia!! (b'day Damia is on 30Jun2005...kasih plak 30Sept2005) Aisy Iman plak 30March2006..hehe..senang jer nak ingat selang 3 bulan..yang penting sama tahun..


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net