Mama, Papa and Kasih's Fotopages

By: fadilla ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Sunday, 30-Sep-2007 00:08 Email | Share | | Bookmark
HAPPY 2ND BIRTHDAY KASIH ALEEYA!!! ~30 September 2007~

meh wan ikat rambut..
ni kat umah nenek shah alam
wowww..bestnyerr.
View all 7 photos...
It's my birthday!!!! heheh... kejap jer Acih dah umo 2 thn kan mama?.. (mmg pon!!).. Acih cayang cangat kat mama kat papa... walopon acih suker buat mama naik hangin tp acih sajer jer tuh... lek lerrr...
Thank you mama sbb belikan acih Barney yg beso tu..siap leh nyanyi2 lagi barney tu.. tiap2 ari Acih x cabar nak alik uma..cebab acih nak "cemekommmm barney"..heheh.. Barney acik cheleeepp jer kan mama?.. hihikkkk...
Mama, Acih cuker cangat buat mama malu..cowiii yer mama.. biler mama nak nyanyi utk acih..mesti acih suh mama diam..acih ckp mcm ni..."diammmm mamaaa'..acih x cengaja..tp kan mama..suara mama mmg tak cedap..sowiiiii... heheh.. ..pastu tiap kali mama tanye acih.."acih, pandang arr mama..acih cayang mama tak?".. acih mesti ckp "jap eh..jap..jap"(ngn tangan mcm suh tunggu tuu).. acih bukan aper mama..sbb mama suker tanya 'acih cayang mama tak'.. banyak kali mama tanye..acih bowing laaa..len kali mama tanya sekali jer ok??..
Birthday Acih aritu..mama ngn papa bawak acih gi mkn kat Chillis OU.. thank you mama... acih dpt boipren main cak2 lagi kat situ (mama suker lah tu..so mama leh makan ngan aman damai)..hehe.. pastu sowi mama..acih minum mango juice mama byk sgt... mcm acih plak yg posaa..heh..Thank you mama bawak acih gi shopping hari rayer...walopon acih tau mama tak kua duit pon, semua papa.... tp mama kan suker kalo acih kata mama 'bery guddd'...
Birthday Acih kali nie.. Acih akan tetap jadik Acih... auwwwww (eh auww tu mama!!) heheh.. Acih nak cayang mama ngn papa celalu..mcm yg acih selalu ckp kat mama 'i lap u..muahhh'..hehe.. babaiiiiiiii.....


-comotnyer acih?... kat umah nenek Shah Alam..Acih tepegun arrr tgk candle...

-before balik ampang..tp acih ngamuk2 nak main buai..pdn muker buai tu panas..tebako bontot acih dok situ..hhahahah... tp mata dok pandang playground jerrr....

-mama x kasi pon x per..kasih blah jer sorang2 gi kat buai... hampehhhhhh!!!

-ishhh boring tullah owang ni..asik dier jer nak main?..dah hbs dah arr..siap leh masukkan duit lagik!! acih marah nie mama!!!!!

-mama mulut acih mcm fishhhh..."mama fish...kecikkk jerrrr" (ayat faberet kasih...heheh)

-buka posa kat chillis..weiii ni aper ni weiii..carlsberg tu aper mama??? (ntah? no comment)


Friday, 28-Sep-2007 01:05 Email | Share | | Bookmark
KASIH KU KASIH ALEEYA...

-MERDEKAAAAA-
-poteng x lekang
per dier?
View all 22 photos...
Biler dipikir2 balik..dah lama giler mama x hapdate perkembangan kasih nie... sbb biler dah beso ni..dah malas nak amik gambo...hihiiiii...tapi ni adalah gambo2 yg mama snap sikit2 aritu..cukup2 lah asik mama jek nak enterprem yek kasih yek?heheheh
Kasih sekarang ni dah nak masuk 2 thn.... lagi 2 days jer..heheh.. Kasih's birthday is on 30th September... Kasih membesar bagai johan dah skrg ni... pendek kata kalo dia start jer ayat "mama okong"... mampuih ler aku...phobia gak... boleh bengkok pinggang nie tau... bepeluh2 aku..heheh..
Bila dah 2 thn nie.. mcm biasa makin jalan ler otak dier... kadang2 manja..kadang2 ngada...kadang2 kepala hangin gak.. kadang2 aku naik hantu!!! hehehehhe...

Kasih Aleeya sweet 2yrs..hehe
*kalo belai tangan dia filla ckp "sayang acih"..dia mesti reply balik.."sayang mamaaa" ngan suara manja menggoda sexy serak dier lahhhh..auwwww i likeeee...
*kasih suker sgt jadik otomennn.... siap soundtrack bagai... tonggang tebalik.. otomen jatuh accident pon ader gak..hehehe
*biler ciom molot ngan acih... dia mesti ckp cpt2 "eiiiii air liooooorr" cissssss!!! padahal air liur dier?!!
*biler balik jer dari nursery...dia akan round satu nursery tu nak salam teacher2 dier..
*tak suker tido dlm bilik, dah tido kat dpn baru angkat bwk msk dlm bilik..kalo dia tejaga tetiba dia amik bantal2 bucuk dier..terus turun katil..dia ckp "ngok tv, luaaaaaa".. habis ler...especially papa dia pon kene angkut bantal tido lua gak..hahah..
*notty tahap gaban... dari parking kat umah..aku nk sampai kat tingkat 13..kadang amik masa 20 minit.. dia leh jln slow motion.. tgk awan..tgk pokok..mana aku suh jalan..dia konpem ikut jalan lain..(saja nak menyakiti hatiku inieeeee)...kadang tu..siap besila atas jalan.. buat muker x besalah..letih kan????.... arghhhh...
*skrg2 ni..dia sendiri yg akan instruct antara papa or mama yg kene buat milk dia..heheh..yg ni i like..sbb dia konpem x nak aku... biler aku nk bgn gi buat susu..dia jerit "mama dodok".."papa uaattt"...heheh..merana ler ko paaaaaa ooiiii....
*makan memilih gilersss... nasi mmg dia dah banned.. kalo try makanan baru.. mcm murtabak ker..dia mesti mcm mskkan dlm mulut dia diam..pastu dia luah balik.. biler dah pujuk2 ckp sedap..baru dia try2 kunyah..naper ah?? pelik aku..benda lembik2 mcm tauhu, kentang dlm sup tu.. semua dia tanak..dia tau nak popokkkkk=keropok jerr... (ni ikut radie ler ni..nak yg rangup jer)




(gambo wallpaper opis now..hehe..gunalah colgate kayu sugiiii...hehe)


Friday, 7-Sep-2007 00:21 Email | Share | | Bookmark
.....COTTON ISLAND.......

-ewahh..mcm mak datin plak..auww-
-kat Marang-
-sblm naik boat ke kapas-
View all 52 photos...
Dah lama bangat gak coti2 mesia...eventhough this is not a family trip but it's still fine with me.. janji jalan...heheh.. cotton island ni zz yg bagi nama.. actually kapas island.. tp sedap gak kan.. cotton island?...
Course ni from 7-10 September 2007... for admin & finance department only..tp nie half of the group jer..sbb first group dah pegi 1 week earlier than us.. kasih mcm biasalah..dah dipost siap2 ke Shah Alam... thanks to nenek & co for taking care my cheeky kasih... yg penting dia mmg happy giler dok sana..coz tukang layan ramai..hehehe...
this is my first time going to 'terengganu kiterrrrrrr'..sian nyer kat diriku ini.. but this is my 2nd time going to island..first time dulu gi tioman..but for me Tioman is much much better than Kapas.. huhuhuuu..jangan mare org pulau kapas...
Tp really enjoy this course.. last time wat kat Langkawi..bowinggg (asik kantoi tido dlm kelas masa tu)... this time lots of outdoor activities.. (u know me kan kan?) ... gi snorkelling.. (yg x baper best..air x jernih mcm tioman!!).. main volleyball pantai..jungle tracking..panjat umah api kul 4 pagi.. ada game yg kene duduk dlm bulatan pastu on music..pass ball tu..(tah aper tah nama game nie)..seram sejuk tangan aku..hehe.. tp mak tekono gak!!! .. kene buat 10 suara binatang..(kacang babe..sbb slalu buat kat kasih..heheheh) ....
Yang attend course nie 30 org... aku juara game 'darat vs. laut'.. heheh.. bangga giloss.. (sbb game ni dah master masa attend b'day izzah kat Mc.D aritu..walopon ZZ juara..tp dia menang sbb nasib...kuakakakakka... main perang air kat tepi laut.. best giler... indoor pon ada gak arr..presentation bagai... tp ada gak insiden2 yg x diingini spt ada participant yg ayah meninggal..(2 org plak tu..Al-Fatihah)ada participant yg injured pastu kene sampuk lagi... dll... huhuuu... yg penting semua ada 4 group..aku group 2... jeng jeng jeng....group 2 menang point tertinggi keseluruhan!!!!!!!!!!!!...
Kesimpulannyer... I LIKEEE....


-dah nak sampai dah ke pulau....

-presentation group by group....

-ni dah nak gerak gi snorkelling...

-nsb x nmpk my armpit...saper owang sblah tu?? sibuk gak nak angkat tgn..

-jungle tracking...

-mlm last dah...ada BBQ ngan persembahan...

-dah nak balik ke Marang...bas sudah tunggu sana okkkkk..

-jalang-jalang cari makang....makang plak ice cream kacangggg... hehehe...


Friday, 31-Aug-2007 06:18 Email | Share | | Bookmark
Happy 2nd Birthday Isk and Happy 1st Birthday Izzah!!!!

mama black & white
3 serangkai
sembang+makan+gossip
View all 111 photos...
hehehekkk..lamernyer baru nak hapdate..dah basi dah..tp takper... pelan2 kayuh... memula gi bday bash Iskandar... sungguhler cozy..best..ceria...ngan semangat kemerdekaan (walopon aku lupa tema!!).. heheh... sowiiii moon... sonok tul mamam sbb kasih tido dlm kete..so kasi full tank dulu baru kejut dier..hehehe... penyumbang2 gambo jugak diucapkan tima acih yer... Isk very encem that day... kacih cuker cangat!! auw... aku kene besaing ngan si azie nie!!!


-birthday boy n mama dierrrr...heheh....melekat jerk dia yeh?-

-filla-ila-mai-

-isk ni memalu kucing plak... tgk fenriz dia main redah jer..heheh-


ok dah abis citer kita berparty kat umah moon... now citer kita berparty kat MCDonald kat area Damansara... sungguhler sonoknyer tak terkata..sbb kami dpt adiah, kami dpt mkn, kami dpt main game..kesimpulannyer kami mmg suker...hahaha..siap tapau bwk balik..sampai ke malam aku mkn burger ok!!! heheh..thank u so much to fara & co.. our birthday girl mmg so ceria..x reti penat..biler penat dia isi balik tank dia..kakakakhhh...

family birthday girl kiter...... (zakie, fara and beloved daughter izzah + coming soon baby!!!heheh)

eiii dagu si izzah ni..ko selalu tarik dagu dia ker fara??? hehehe..geram aku tgk...

sonotnyer..tp pinggang nk patah dokong si kacih nie..

aku mmg tak tahan tgk kegedikan 'birdie' 2 ekor nie...hahahah

walaupun ramai yg x dpt dtg..tp yg seramai ni pon dah nak pecah bilik tu...x caya gi tanya akak yg handle game kiter tu..kuakakakkakakakak....

heheh...coba teka ini aper???? aku pon tak pasan biler laki aku ckp itu ler birdie Mc Donald tu..huahahha...(kan kiter dok sibuk nak tgk saper dlm birdie tu..yg kelakanyer.. org dlm tu leh senyum2 plak radie snap muka dia ikut mulut birdie tu!!!)


Sunday, 26-Aug-2007 00:15 Email | Share | | Bookmark
wedding @ Pasir Gudang, Johore..

 
 
 
View all 17 photos...
wedding lagi... kali ni kat Pasir Gudang Johor plakss.... merangkap bercuti sekali ler...(so x der org leh kutuk aku Filla Dickson lagi...kuikuikui...)... sonok ler gi wedding cousin papa kat johor..walaupon penat gak nak menyampai kan diri ke situ..berejam2 dok dlm kete.... naik kematu dah..heheh...
parents pengantin dah sediakan hotel-suite kat kami...3 family dok sekali...senang citer...budak2 lagi ler enjoy leh belari sakan... (dok serumah!!)..heheh.. my parents pon pegi sekali...
tp malam tu kasih dah ceret-beret plak dah.. fuhhh nsb ada klinik 24 hours.. pastu sok on the way nk balik kl..asik stop jek kat perhentian... nak wash si kasih nie.. nsb dia tak ngamuk..tp mak lerrr letih!!!..

-tu diaaaaa...auwwwww-

-gang kamcing kasih.....-

-dah iron baju kemeja radie..sekali telupa nk bawak?!! aper lagi..pakai t-shirt jeklah..huhu-


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net