Mama, Papa and Kasih's Fotopages

By: fadilla ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Monday, 19-Nov-2007 06:48 Email | Share | | Bookmark
RIDING RED HORSES....

hari sabtu
acih balik umah nenek
jumpa dhia
View all 47 photos...
TQ Wan... Acih ngn Dhia love the red horses..heheh.. sampai bawak gi toilet mandi sesama arrr..hehehe... they really had fun playing bubles together.. and mama jadik ler tukang tiup belon..sampai panjat2 atas kusi..hahah... janji Acih and her cousin Dhia syok...
Kasih ni sweating hover giler..tatau naper.. bam2 sgt ker?..tp kat nusery dier pon cikgu dok ckp kasih mmg kuat sweating compared to others.. kalo aircond ada prob abis ler.... mcm kene simbah ngn air budak nieh...
Nothing much to share... tp every week mmg routine kami gilir2 Ampang and Shah Alam.. nak bagi chance Acih bergumbira ngn cousin2 dier... Acih plak mmg lately sgt ler manja ngader.. pakai kasut pon jerit2 suh org pakaikan.. mcm malam tadi.. pukul bontot dier..sbb nanak brush teeth before sleep..wahhh..tunjuk degil x moh pegi.. mama bantai bontot pon dia keras jek diam jek.. last2 dah sakit sgt... uwaaaaa..pastu pelok mama cakap 'MAMA BUAT....CAYANG MAMA..MAMA BUAT.... CAYANG MAMA'...hehehe... bagus2.... i like....
Jom ler kita saksikan Kasih and Dhia in action....jeng jeng....


dah beso gajah ghopernyer anak mama niehhh

nasib tak kempis horse tu mama duduk....hehehe

us

hover mak ko ni acih.... tp mmg panas ok..... kene ler pakai spek..auwwwwwwwwwwww...

tangkap acih....cpttttt...

jom main ngn dhia

ni bukti kasih kuat bepeluhhhhhh..basah kuyup...


Sunday, 4-Nov-2007 06:46 Email | Share | | Bookmark
Ilyana's Birthday Bash

happy birthday cayang
syikin n me n acih
us
View all 12 photos...
Ilyana (anak kedua Azie) birthday nyer sama lak ngan aku... hehehe... mmg best ler... kiranya Azie ajak datang umah..khas utk celebrate birthday aku skali..heheh..thanks Azie!!! thanks for the present gak....
Ilyana ngn kakaknyer Sofea mmg cuns melecuns.... matamu yg bolattttt... membuat hati cair mair gitew... happy birthday Ilyana...semoga menjadi anak yg solehah (mcm mak dier)..auwwww..heheheh...
Ni ler sikit gambo yg sempat di snap... x der saper sbb aku dtg on time..heheh.. dpt ler melepaks bersama shikin sambil menyental makanan yg ada kat situ..dap sungguh nasi ayam tu azie...heheh


HAPPY BIRTHDAY MY DEARIE ILYANA



Saturday, 3-Nov-2007 00:15 Email | Share | | Bookmark
IT'S MAMA & DAUGHTER'S BIRTHDAY!!!

decoration by papa
tp mama yg pam ok..
nsb x jth dlm kolam masa panjat!!
View all 93 photos...
Happy Birthday to u....Happy Birthday to u...Happy Birthday to mama & Acih...Happy birthday to u... heheheh...(nak gak mama enterpreme)...
Actually birthday Acih dah lama lepas dah...30 September lagi..tp sbb bulan puasa so postpone lah dulu... nak buat lepas raya... tp weekend raya byk sgt aktiviti.. so yg free kebetulan 3 November jer... so buat ler masa birthday mama tu....
Seronok sgt kali nie...sbb masa kasih 1 year dulu x buat pon..heheh..now dia dah tau cake..dah tau blow candle.. dah tau cutting cake.. heheh... best best best.... pastu THANK YOU SO MUCH to wan... Wan ampang ler yg kehulu kehilir beli mcm2 organised kan sumer dari khemah sampai ler ke food... THANK YOU gak kat Nenek Shah Alam... yg sponsor mihun goreng, kak yati (my SIL yg sponsored coleslaw).. ngn penat lelah tolong masa party Acih... TQ TQ...
To friends yang sama2 datang and memeriahkan suasana gak tak mungkin dpt kami lupakan... Terharu kat Fara & Co yang datang jauh2 from Pahang... kat Jujue & Co yang datang jauh from Penang.... (alamak mcm ucapan dpt award plaks)..hehehe... kat kawan2 lain...ZZ & Co, K.Nurul & Co, Gee & Co, Nury & Co, Mai & Co, Lenny & Co, Mimie & Co, Meen & Co, Anny, Jeeja & Co, K.Nim & Co... dll yg x ingat nak mention lagik....
To Alim-Najla-Putra...hehehe..lawak lah minah nie.. dtg kol 4 petang boley??? mintak maap lagi sekali pasal Radie buat invitation card tu dia tak translate plak bahasa JOWO tu..kakakkahhhh... neway thanks for the lovely pwesent... To Munirah & Co.. sian ko telantar kat katil sepital putrajaya..nasib kiter dah kaber balik jumpa smlm..hehehe.. To Zaimi (mai's hubby) thank you for the nice pic...i'm lovin' it.. (mcm Mc D tu lerrrr)..heheh..
Ok lah..andai ada terkasar bahasa.. terkurang apa2 masa B'day Bash Acih tu.... kami sekeluarga ingin ler memohon kemaafan di bulan yang mulia hari raya nie.... hehehe.... SELAMAT HARI RAYA.... chow chin chow.....













Friday, 2-Nov-2007 08:13 Email | Share | | Bookmark
KASIH ALEEYA......

Acih..
gambo lama
still poteng masa nie
View all 16 photos...
Dah lama giler rasanyer tak update pasal Kasih Aleeya...Acih ni... biler umur dia dah masuk 2 thn nie.. Alhamdulilah sihat jer... demam pon ala2 sikit2 jer... Sayang sgt kat Acih Aleeya ni..walopon dier ala2 sombong ngan mama dier nie..huhu....
Kasih Aleeya kini:-
* tersangat ler over dose manja ngn papa dier... sampai naik lemas dibuatnyer... kalo gi mana2 especially gi umah org... confirm melekat celah kelangkang papa dier..nak main pon kene berpegangan tangan..arghhhhh terseksa jiwa raga aku nengoknyer... Radie lagi arrr.. nak makan pon x leh...
* ayat baru dier..NAK IKUT.... NAK IKUT... yg kelakar nyer..sibuk nak ikut kawan radie,.. time nak balik.. Acih x nak balik ngn ktorang.. dia nak ikut naik kete auntie nana... cemana tu?? pastu kene gak ler naik kete org tuh.... berenti ler kat tol..amik balik Acih... time tu melalak ler samai umah... sbb tepisah ngn kawan radie..(pening tak pala??? ni anak saper lak ni?? anak aku ker anak org?)
* suker giler buli anak abang aku... dia tolak ngn perot dier jer... lagi2 kalo Dhia tu nak main menan dier... fuhhh..dengki no.1....
* time nak milk... suruh papa dier... jgn ler aku tesentuh sikit pon botol tu.. konpem dier jerit... PAPA BUAT..MAMA TEPI...
* kalo dia dah start x puas ati..habis arrr.... sampai ke sudah dendam tak abis... lagi2 ngn mama dierlahh...
* giler tgk citer Mr. Bean's Holiday.. adalah satu scene tu budak kecik tu lempang Mr. Bean sbb buat lawak bangang... now.. tuler hobby Acih..LEMPANG MUKER AKU!! pastu dia gelak dia kata "mama Mr. Bean"... huwaaaaa..ada gak x elok tgk citer2 Mr. Bean nie...
* pilih baju sendiri..kalo kita pilih..konpem dia amik dia ckp 'TAKNAK' pastu dia campak.. jadik ler mcm bibik aku ni hah..gi kutip balik baju tuhhhh... erkkkkkk...
* dah boleh bersoal jawab ngn Acih... semalam kat bilik air..Acih bawak penguin kecik tu dia masukkan dlm baldi penuh air... penguin swimming.. aku tanye.. Acih masuk ler dlm baldi.. Acih jawab.. 'TAK OLEHHH'.. aku tanyer..'NAPER TAK BOLEH?'..Acih jawab 'TAK UATTTT'..hehe..aku tanya lagi 'NAPER TAK MUAT?' aku ingat dia nak jawab Acih gemok..rupanyer dia jawab 'TUUU..CIKKKKKK JE'..hahahha.. baldi tu yg kecik!!!!
* pandai request nak makan aper... kalo tetiba jer 'MAMA NAK ACIK'.. habis ler aku..time umah takder nasik plak dier nak... dah tu nak nasi ayam plak tuh.. arghhh..biler ckp..x yah ler nasi..kita mkn chicken jerklah.. nanti dia jawab 'TAK NAKKKKK...NAK ACIKKKKK'... grrrrrr.... pitam aku kejap...
(ni ada sikit gambo jalan2 shopping lepas raya bersama ayue+man+aisy.... mereka2 ni dah pindah ker JB..huhu...sedih sgt...dah tak der member nak shopping2... takper2..kumpul duit..nak gi Singapore plak..huahahahahah.... sempat gak jalan2 jap kat Pavillion b4 ayue balik JB)

sesaper ada anak jantan..jgn ler bagi tgk gambo acih nie.... haram hukumnyer!!! hahaha..gambo ni dah lama dah.. mcm baru kua salon gitew... rambut keteng plak... cikgu nursery ler ngejekan rambut Acih dia pintal2.. biler bukak terus curly.. dah mcm citer green green grass dah aku nengok..hahahah..

nak gi raya umah MIL ayue kat Shah Alam..

thank u auntie ayue for the present...handbag roxy kaler pink...acih cuker.... asik bawak bag jer..pastu cakap 'bawak bag..acam mama ahhhh'..heheheh

Acih ngn Aisy... alamakkk sian Aisy ada plaster kat dahi...

Ayue and Filla


Wednesday, 31-Oct-2007 02:21 Email | Share | | Bookmark
My Bestfriend's Engagement...

hehe..cadar nie ktorang carik sesama
anny wif her sista
budak ni gagah perkasa
View all 18 photos...
Sempat ler aku ke Ipoh 27 Oktober lepas..tido sekalik umah Busu aku..ni ler my fwen Anny budak ipoh tp dok KL nie..... ni ler kawan aku yg giler... dia lah jugak kawan aku main futsal..dialah jugak kawan aku utk segala bentuk aktiviti yg lasak.... dan ke arah kejantanan..huahahaha...lebih tepat lagik dier lah partner aku utk program X-REL ala2 explorace yg tah biler zaman nak on air kat TV1 tu... dulu penah ler gi sewa basikal kat bukit cerakah sesama.. pastu aku tegelincir pekak kejap tinga aku teseret kat jalan belumut.. habis musnah lutut ngn paha aku.. tak abis cedera parah..ktorang sambung lagik gi terjun kat swimming pool cerakah tgh2 utan tu.. mimie, anny, izan ngn aku kot?..masa tu.. ya ampun!!! semata2 nak aktifkan diri... semata2 tak nak bosan... aper ke jadahnyer??..
Jadinyer... aku tak salahkan Kasih kalo dia ala2 manja tekelepet tp leh tahan gak pangainyer... Utk anny selamat betunang yer... jaga ler Pian tu eloks2... auwwww..


me and anny

alamakk menten nyer ko anny.. cam tak cayer aku..hahah

sempat gak aku snap gambo budak kecik ni sblm dia hangin satu badan..


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net